Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


GTA IV Történet/leírás

 A Rockstar Games a sorozat tizedik évfordulóján, vagyis 2007 októberében tervezte kiadni a következő generációs GTA-t, de a játék megjelenését technikai problémák miatt el kellett halasztani, így a Grand Theft Auto IV az évforduló után hat hónappal, 2008április 29-én került piacra, Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokra. A játék PC-s verziója 2008december 3-án jelent meg Európában


Az új, igazi folytatás ismét 
Liberty City területén játszódik egy balkáni származású egyén, Niko Bellic történetét követve, aki az unokatestvére hívására érkezik a városba. Rokona, Roman azt ígérte a főhősnek, hogy nagyon gazdag és Amerika tényleg a remény földje. Természetesen ez nem igaz, Niko pedig egyre mélyebbre süllyed az alvilág bugyraiban.

Kiderül, hogy unokatestvérének koránt sincs jó élete, sőt, szerencsejáték-függősége miatt rengeteg adósságot halmozott fel. Niko ezért belekezd Roman adósságainak rendezésébe, és kisebb-nagyobb bűncselekményekkel igyekszik jobbá tenni az ottani életüket. Ám Niko akarva-akaratlanul egyre nagyobb szabású bűncselekményekbe bonyolódik, míg végül már nemzetközi szerveknek teljesít szolgálatot. Hajtóvadászat indul Niko után, miközben ő egy háborús bajtársát akarja megtalálni az "amerikai álom" városában.